Prof. Dr. Önder Pekcan’dan Önemli Bir İndirilme Skoru!

10 Ocak 2022

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümümüzün öğretim üyelerinden Emeritus Prof. Dr. Önder Pekcan’ın editörlerinden biri olduğu Thermosoftening Plastics başlıklı kitap, açık erişim yayıncılık konusunda dünyanın önde gelen platformlarından olan ve uluslararası bir okur kitlesine sahip IntechOpen’da 6000’e yakın indirilme skoru elde etti.

Yayının editör ekibinde Prof. Pekcan’la birlikte Piri Reis Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gülşen Akın Evingür ve Aristotle University of Thessaloniki’den Prof. Dr. Dimitris S. Achilias yer alıyor. Şubat 2020’de paylaşıma açılan kitap, 20’den fazla bilim insanının emeğiyle hazırlanan 6 makale içeriyor.

Açık kaynak yayınların hem kolay ulaşılabilirlik hem de ekonomik oluşları sayesinde daha çok okunduğunu dile getiren Prof. Pekcan, kitaptaki makalelerin, plastik kerestelerin işlenmesi, selüloz bazlı termoplastiklerin polimerizasyonu, termoplastiklerin geri dönüşümünün nasıl yapılabileceği, poliüretanın sıcaklığa dayanıklılığı, polipropilen kahve yapraklı ve hindistancevizli liflerden oluşan kompozitlerin geri dönüştürülmesi gibi konulara önemli katkılar sağladığını belirtiyor.

Yayının en çok indirildiği ülkeler arasında ise ABD, Rusya, Birleşik Krallık, Almanya, Çin ve Etiyopya dikkat çekiyor.

Kitaptaki bölümlerin başlıkları ve yazarları şu şekilde:

1. Processing and Properties of Plastic Lumber
Fernanda A. dos Santos, Leonardo B. Canto, Ana Lúcia N. da Silva, Leila Lea Yuan Visconte, Elen B. A. Vasques Pacheco

2. Multi-Field Synergy Process for Polymer Plasticization: A Novel Design Concept for Screw to Facilitate Phase-to-Phase Thermal and Molecular Mobility
Ranran Jian, Hongbo Chen, Weimin Yang

3. Cellulose-Based Thermoplastics and Elastomers via Controlled Radical Polymerization
Feng Jiang, Fenfen Wang, Chenqian Pan, Yanxiong Fang

4. Thermoplastic Recycling: Properties, Modifications, and Applications
Taofik Oladimeji Azeez

5. Thermal Resistance Properties of Polyurethanes and Its Composites
Javier Carlos Quagliano Amado

6. Recycled Polypropylene-Coffee Husk and Coir Coconut Biocomposites: Morphological, Mechanical, Thermal and Environmental Studies
Miguel Ángel Hidalgo-Salazar, Juan Pablo Correa-Aguirre, Juan Manuel Montalvo-Navarrete, Diego Fernando Lopez-Rodriguez, Andrés Felipe Rojas-González

Kitapla ilgili daha fazla bilgi almak için lütfen tıklayınız.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.