Dr. Yasemin Önder, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümümüzde

9 Aralık 2021

Dr. Yasemin Önder, lisans eğitimini Ankara’da Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde 2006 yılında tamamladı. Yüksek lisans derecesini Amerika’da Texas Üniversitesi, Dallas’ta Uygulamalı Biliş ve Sinirbilim alanında 2010 yılında tamamlayan Dr. Önder, 2018 yılında Texas Üniversitesi Southwestern Tıp Fakültesi’nde Sinirbilim alanında doktor unvanını kazandı.

Doktora süresince sirkadyen bir proteinin metabolik adaptasyona etkisi üzerine araştırma yürüten Dr. Önder, 2018-2021 yılları arasında Boston Tufts Üniversitesi’nde doktora sonrası araştırmacı olarak görev aldı ve beyindeki yeme davranışı ile metabolizmayı kontrol eden moleküler ve fizyolojik mekanizmalar üzerinde araştırmalar yaptı.

Beyindeki plastik mekanizmalar ve çevresel ya da metabolik faktörler doğrultusundaki moleküler adaptasyonlar konusunda araştırmalarını sürdürmeyi planlayan Dr. Önder, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümümüze Misafir Öğretim Üyesi olarak katıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.